Zajac s vajcom

Keď si odmyslíme trochu vulgárnejšie pomenovanie telesne postihnutého samca zajaca, tak asi len ťažko by sme hľadali v prírode pre tento pojem realistické vyobrazenie. Keď však popustím euzdu fantázii a pripomenieme si jarné veľkonočné moderné zvyky, zrazu uvidíme kopu možností, ako spojiť zdanlivo nespojiteľné. Vegetariánskeho zajaca a vajce.

Naaranžovať živého zajaca tak, aby nám neodbehol spred zaostreného objektívu fotoaparáta si neviem dosť dobre predstaviť. Možno s mrkvou by tam chvíľu vydržal, ale čo by robil so slepačím vajcom? Podobný problém zrejme zažili aj mnohí iní fotografi, preto na spoločnom obrázku vajce a zajaca nájdete najčastejšie na kresbách.



Takže ak chcete použiť k dokresleniu atmosféry Veľkonočných sviatkov s štýle naivnom alebo bulvárnom, musíte siahnuť po ilustrácii, ako je napríklad aj táto. K realite života to má síce ďaleko, ale to mnohé dnešné reklamy, či už v elektronických médiách alebo v letákoch a magazínoch. Ľudia však radi veria rozprávkam, veď stačí sledovať, čo sa vysiela v televízii. Či už spravodajstvo alebo rôzne show. Takže čo už na tom môže zmeniť jeden kreslený zajac s obrovským vajcom? Myslím slepačím vajcom.

Add a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.