Okuliare

Nedávno som písal článok o tom, ako pri práci nestačí používať dioptrické okuliare. Nie snáď pre to, že by človek nevidel na to čo robí. Písal som o prácach, pri ktorých je potrebné si chrániť zrak pred prípadným úrazom odletujúcimi čiastočkami. A o také situácie nie je v záhrade alebo domácej dielni núdza. K tomu som potreboval fotku osoby s okuliarmi.

Mal som zámer použiť fotografiu z bezplatnej fotobanky, na ktorej by bola osoba s ochrannými okuliarmi alebo s dioptrickými okuliarmi pri práci. Zadal som frázu „okuliare“ a očakával zopár fotografií v ponuke.

Chyba lávky, ako hovoria v Čechách. Dostal som celkom sto strán, na každej desiatky fotiek. Myslíte si teraz, že som si z tej záľahy obrázkov nedokázal vybrať ten správny ilustračný pre svoj článok? Máte úplnú pravdu.

Embed from Getty Images

Pretože som mal pred sebou stovky fotografií viac či menej odetých dievčat a žien, na pláži, na terase, v dome, v záhrade, všade možne. Keby som chcel robiť prehliadku stehien a prsníkov, mal by som správnu množinu podkladov. Ale nedokázal som si vybrať fotku, na ktorej by bol pracujúci muž alebo pracovné okuliare. A písať o tom, ako môže byť odletujúci kamienok spod kosačky nebezpečný pre zrak je nie najlepší nápad sprevádzať fotkou polonahej slečny, ktorá má an sebe už len tie okuliare, ale vôbec nie pracovné.

Nakoniec som sa tou záľahou erotiky a „módy“ prehrýzol k dvom fotkám, ktoré boli skutočne spojené s okuliarmi a prácou a svoje ilustračné snímky som získal. Len mi to trvalo trochu dlhšie, ako som pôvodne predpokladal.

Tags:

Add a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.