Fotograf pri jazere

Všímate si okolo seba, ako ľudia fotografujú iných ľudí? Občas sú to zaujímavé situácie a pózy s natiahnutými rukami. No najzábavnejší sú ľudia, ktorí „fotografujú“ svojím desaťpalcový Ipadom :D. Za pár rokov fotografovania som nazhromaždil celkom slušnú sériu fotiek fotografov. No dnes mám pre vás iný obrázok. Fotograf, žena, jazero. Zaujímavá kombinácia, čo poviete?

Turistov od miestnych spoznáte kdekoľvek veľmi rýchlo. Práve podľa fotoaparátu a spôsobu, ako ho používajú. O Japoncoch sa traduje, že rýchlo prebehnú krajinu, nafotia tisíce snímok a potom doma v obývačke si na veľkej obrazovke televízora pozerajú, kde všade boli.

Dvojica na obrazovke možno nie sú Japonci, no turisti sú to rozhodne.

Jedná so o jazero Abant, sladkovodné jazero v Tureckej provincii Bolu v severozápadnej Anatólii, vytvorené v dôsledku veľkého zosuvu pôdy.

Zaujímavé by bolo vidieť, čo na snímke má držiteľ fotoaparátu. Pokiaľ píšete akýkoľvek článok o cestovaní, v ktorom sa spomína jazero, hory, sneh či zima, môžete fotografiu použiť. Podľa mňa nikto nespozná, že je to fotka z Turecka. A pochybujem, že by spoznali dvojicu na obrázku. Hoci fotograf-turista má svetlo zboku, autor tohto obrázku sa pozeral objektívom takmer do slnka. Takže naozaj fotografia vhodná ako ilustračná snímka ktoréhokoľvek webu o cestovaní, prípadne fotografovaní.

Add a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.