Staršie ženy

Všimli ste si, ako sa v každom magazíne objavujú fotografie len mladých a krásnych žien? Ako keby iné ženy ani neexistovali. Pritom to nie je pravda. Od bábätiek až po babičky, všetky kategórie žien u nás žijú, aj ženy stredného veku. Len médiá o nich ako keby nechceli písať.

Pritom si nemyslím, že by sa o takýchto ženách písať nemalo. Určite niečo dokázali, niečo znamenajú a majú svoje ciele a túžby. Celkom ale chápem, že sa do reklamy na módnu a drahú kozmetiku fotografie starších žien veľmi nehodia.

Práve preto je niekedy celkom ťažké získať legálne fotografiu staršej ženy do svojho článku na webe. Pritom kto môže povedať, že staršia žena nie je pekná? Vek je otázkou relatívnou. Kým sa nám na stredne škole všetci dvadsaťpäťroční zdajú ako starí, tak v päťdesiatke máme pocit, že sú to mlaďasi, ktorí ešte nič v živote nedokázali a mali by sa držať v úzadí. A ak nám je sedemdesiat, tak šesťdesiatročná žena sa nám môže zdať mladá a krásna.

Možno by pohľadu veľkých redakcií pomohlo, keby ich viedli starší ľudia. Alebo keby sa orientovali na staršiu klientelu? V každom prípade, aj staršia žena je žena a môže byť svojím spôsobom pôvabná.

Tags:

Add a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.