Veľkonočné maľované vajíčka

Jedným zo symbolov Veľkej noci sú aj vajíčka. V kresťanskom ponímaní týchto sviatkov symboliku nájdeme len veľmi ťažko, hoci prekrútiť sa dá všetko. Pôvod to má v pohanskej oslave zrodu nového života na jar. A tak sa na sviatky Veľkonočné objavujú vajíčka prírodné aj maľované, aj čokoládové aj pestrofarebne maľované. Hľadáte pre svoj magazín fotku maľovania vajíčiek?

Na sviatky sa vždy asi najviac tešia deti. A možno ani nie na samotný akt oslavy, ako skôr na prípravu na sviatky. Nasledujúca fotografia zachytáva matku s dieťaťom, ako spolu ozdobujú vajíčka na Veľkú noc. V modernej terminológii by sme to mohli nazvať kreatívnou činnosťou. Kedysi na vidieku bežná vec, dnes moderné ženy z moderných domov v satelitoch veľkých miest navštevujú kreatívne kurzy, aby sa za drahé peniaze naučili, čo už ich matky dávno zabudli, hoci staré mamy si to stále pamätajú.



Z tejto fotografie priam srší radosť oboch ľudí zo zábavy, ktorú si užívajú pri zdobení kraslíc. Možno nie je dôležité dodržať presne predpísaný tradičný vzor, ale skôr to, že to dokážu vlastnými rukami tak, ako to sami vidia a že pri tom zažívajú spoločnú radosť a zábavu. Nezabudnite na to, keď budete o Veľkonočných sviatkoch písať, alebo keď sa budete na sviatky sami pripravovať.

Add a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.