Bagety

Máte radi chlieb alebo pečivo? Čerstvé, chrumkavé? A takú obloženú bagetu? Dnes za nimi nemusíte cestovať do Francúzska, bagety pricestujú za vami! Okrem bagetérií vo väčších mestách, kde sú alternatívou k zámorským mastným fastfoodom, dostať kúpiť bagety aj v celom rade obchodov a obchodných reťazcov s (nielen) potravinami.

Len vojdete do predajne a už vám nos vykrúca vôňa čerstvo upečeného pečiva. No upečeného… Skôr dopečeného. Lebo cesto bolo pripravené možno pred trištvrte rokom, bageta trochu zapečená, potom hlboko zamrazená a pred polhodinou vybratá z mrazáka a hodená do rozpekacej pece v predajni, aby vám ju teraz ponúkli ako čerstvú. No čo môže byť čerstvého na trištvrteročnej bagete, plnej stabilizátorov a konzervantov, aby toľko vydržala a po rozmrazení vyzerala ako čerstvá?



A hoci sa taká bageta po pár hodinách nedá jesť, čo je tak zgumovatelá, na fotke dobre vyzerá. Našťastie už nie len v zahraničí, ale v našej domovine musia predajcovia na pultoch oddeľovať a rozlišovať pečivo dopečené a skutočne čerstvo upečené.

Pamätajte na to, až uvidíte niekde podobnú fotografiu šťastných pekárov. Bodaj by aj nie, keď na vás dobre zarobili a vaše zdravie, či skôr choroby, z toho platiť nebudú. To už bude vaša starosť. Takže: dobrú chuť a na zdravie!

Add a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.