Zima na cestách

Teraz, keď píšem tento príspevok, je už dávno po zime. Teda pokiaľ nebývate na južnej pologuli 😉 U nás sa sneh objavuje na vrcholoch hôr, ale na cestách už vládne nefalšovaná jar, hoci poniektorí ešte jazdia na zimných gumách, predsa len teploty kolíšu medzi 0 a 20 stupňov. Záleží, či jazdia viac cez deň, alebo v noci. Ale ako poznám našich policajtov, ak by 31. marca napadol po týždni tropických horúčav sneh a pol hodinu by sa zdržal na vozovke, boli by schopní dávať pokuty každému, kto by nemal zimné gumy na aute.

Avšak po minulé roky sa neoplatilo jazdiť na letných gumách v zimných mesiacoch. A už vôbec nie tomu, kto sa pohyboval vo vyšších nadmorských výškach a horách. Tu dokáže snehová nádielka poriadne skomplikovať život nie len majiteľom a vodičom áut. Kto nie je dobrý vodič alebo nemá v úplnom poriadku svoje vozidlo, môže ľahko dopadnúť ako muž na obrázku.



Potom ostáva vašou jedinou šancou priateľ na telefóne. Pravda, ak aj mobilný telefón nie je pokazený alebo nie je v ňom vybitá baterka. Tie zvlášť v zimných mesiacoch pri nízkych teplotách majú výrazne zníženú kapacitu a dobu použiteľnosti.

Želám vám, aby set podobné situácie nezažívali a takéto fotografie používali len ako ilustračné pri svojich príspevkoch na blogoch.

Tags:, , ,

Add a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.