Beh pre zdravie

Človek je stvorený pre pohyb a ak sa nehýbe, nie len, že priberá, ale jeho svaly sa zmenšujú, kĺby lenivejú a srdce slabne. A človek so slabou fyzickou kondíciou má aj slabú psychickú odolnosť a nie len, že nikam nedobehne a pred nebezpečenstvom neujde, ale aj v obyčajnej kancelárii podáva slabý výkon. Manažéri to vedia a preto trápia svoje telá na všelijakých železných potvorách. Ale dá sa aj inak.

Dnes už nemusíme naháňať mamuty ani poľovať na antilopy, všetko si kúpime v supermarkete alebo ešte lepšie zjeme v reštaurácii. No aj tak by sme si mali nájsť dôvod zájsť do prírody. Či skôr si do prírody zabehnúť. Nie len, že je tam lepší vzduch, ako v klimatizovanej telocvični, ale tam môžete aj niekoho stretnúť a bežať spolu. A tým nemyslím medveďa.



A ak sa nespoliehate, koho stretnete v lese, tak si môžete partnera na beh vybrať dopredu a neriskovať. Potom máte možnosť rozprávať sa o všetkom, čo považujete za dôležité, pravda ak stačíte s dychom. Na druhej strane sa nemusíte báť, že vás partner-ka nebude počúvať a zdrhne. Veľmi nemá kam, ak to tam nepozná.

Keď si vyberiete dobrú partnerku, záleží len na vás, kam až zájdete 😉

Add a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.