Súboj o loptu

Doteraz ste žili v presvedčení, že futbal je pozemný šport? Tak nasledujúca fotografia vás presvedčí, že to nie je vždy tak. Nebojte sa, nejde o žiadnu fotku vodného póla, inak povedané vodnej hádzanej. Futbal sa hrá nohami, ruky sú zakázané.

Zaujatie športom môže byť také vysoké, že si aktéri súboja o guľatý nezmysel, ako občas býva futbalová lopta nazývaná, ani neuvedomia, že sú mimo hracej plochy. V rovine ihriska ich na ofsajd, teda postavenie mimo hry, alebo aut, teda hru mimo vyznačenú plochu ihriska, upozorní ostrý hvizd hlavného rozhodcu a zástavka postranného rozhodcu.

Ovšem nijaká píšťalka a žiadna zástavka sa neobjaví, ak hráči opustia ihrisko smerom hore. Nie, nebojte sa, nevymýšľam nijaký futbal lietadlami či na padákoch.



Celkom bežne sa bojuje aj o loptu, ktorá ešte nestihla dopadnúť na zem. Ako som už spomínal, hra rukou je pri futbale zakázaná, ale hlavičkovanie alebo kopanie do lopty pri výskoku je povolené. Záleží len od kondície futbalistov, kto ako vysoko dokáže vyskočiť. Ako vidno z tejto fotografie, zaujatie zápasom a túžba po víťazstve dokáže byť pekne urputná.

Add a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.